''İstiklal Marşı''nı Güzel Okuma Yarışma Şartları

İSTİKLÂL MARŞI'NI EZBERE EN GÜZEL OKUMA YARIŞMASI

01.03.2020 262

Amaç;

1- Öğrencilerimizi, Türk dilini doğru, etkili ve kurallarına uygun olarak konuşmaya özendirerek, dilimizi güzel ve düzgün kullanma yeteneğini geliştirmek ve Mehmet Akif ERSOY'u tanıtmak; öğrencilerimize toplum karşısında kendilerini ifade etme becerisi ve özgüven kazandırmaktır.

2- Öğrencilerimizin, dilimizin en güzel ifade şekillerinden olan şiir sanatına ilgi duymalarını, geçmiş ile gelecek arasında tarihi, millî ve manevi köprü kurabilmelerini, vatan, millet, bayrak sevgisi ve saygısını geliştirmelerini sağlamaktır.

3- Yarışmanın bir amacı da milli birlik ve beraberliğe katkı sağlamaktır.

Kapsam;

• Anaokul : (Anasınıfları)- ilk 2 kıtadan sorumlu olacaklardır
  • İlkokul : 1-2-3 ve 4.sınıf öğrencileri- İstiklal Marşının tamamından sorumlu olacaklardır

Önemli Tarihler;

• Okul finalleri 02 MART 2020 günü saat 10: 00'da tüm okullarda yapılır
  • İlçe finalinin tarihi 03 MART 2020 dir. Anasınıfı saat 09:00'da İlkokul Saat 13:00'da başlatılır.
  • İl finalinin tarihi 06 MART 2020 dir. Anasınıfı saat 10:00'da İlkokul Saat 14:30'da başlatılır.

Ödüller;

• İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri, 05 MART 2020 Tarihinde, bir ödül töreni hazırlar
  • İl Finalinde dereceye giren öğrencilerin ödülleri 12 MART İstiklal Marşının Kabulü ve M. Akif ERSOY'u anma programı İl töreninde verilecektir.